Cafe Bright Side

Boerkus op vakantie

februari 2011

De klompen in de koffer . Ja om daar in een vreemd land mee aan te komen dat is toch wel te gek.
4 thermoskannen koffie mee en op weg naar Oostenrijk. Een plaat van bzb in de speler en jagen maar.
We zijn nog niet de grens over of de eerste vakantie foto is al gemaakt flits .
Kut was dat 140 kilometer per uur of wa. Aangekomen in het hotel flikkeren zij zinne tas in een hoek neer. How eerst de klompen uit de koffer, en netjes onder het bed. Dan naar het balkon van het hotel . De zon schijnt. Lekker op een stoelke in de zon poten om hoog en de dikke wolle sokken op de railing.Alles geregeld en men kan naar de kroeg. Zuipen zuipen en op zoek naar de tieten bar. De volgende morgen dag twee van de vakantie voor het eerst van zijn leven de bult op. Ieder voor duizend euro materiaal bij en aan. Want ja hoor dat is perfect.
Lessen om te skiën dat is niet nodig. Latten langs elkaar en de bult af. En ja hoor het lukt met volle snelheid van de bult af. Tot er op een gegeven moment een witte wolk kumt . En we zien has niet meer. Kut unne ski in zijn oog. Het witte sneeuw veranderd in een rode vlek. Want die alcohol van een dag eerder werkt nog verrekkus . barst we geven niet op een paar hechtingen en weer vol goede moet verder. De tweede zuip avond . De klompkus komme voor de dag en vol gas de apressskiehut binnen. En ja wat daar gebeurd is weet jij het nog.
De tweede ski dag . We zijn al uurtje later op de berg als gisteren. Na 1 tochtje toch maar weer die berg hut in. Un uurtje later rollen ze al weer beschonken naar buiten. Wie doet er nu latten onder die schoenen. Ja dat we dat niet eerder bedacht hebben, latten er onder uit en gewoon zouwe van die bult af. In elk geval gin ongelukke die dag. Beneden aangekomen in het kroegje vraag het vrouwke achter de bar. Hebben jullie geen manieren. Ooo nee hoor mevrouw die is ons moeder vergeten in te pakken. S’ nachts nog even naar de tieten bar en de tweede vakantie dag zit er op. De derde dag. Zalle we nog om hoog gaan. Goed de ene helft wel en de andere helft ligt nog met zwaar weer op bed en niet meer wakker te kriegen. Een bezorgde moeder belt al op. Ruud, is je bank pas weg gehaald er word zoveel gepind. Nee hoor kut en men dacht even terug aan al die flessen champagne in de tieten bar. “s avonds weer de kroeg in Wedstrijdje borrelen . Ja die groep waar wij tegen moesten waren wel mi veertig, en wij met zijn negenen. Maar we hebben toch gewonne. Bij elke borrel kreeg men een punt. Jos het was 176 tegen 153. Zijn toch net geen twintig borrels de man. We konne nie mer we viellen om zo moe waren we. Ja Ja. De vierde dag zijn we het bed voor twee uur niet meer uit gekomen. Het ontbijt veranderde in een lunch. Op naar het zwembad en de sauna. Misschien kanne we hier wel ergens bouwlen. Ja hoor echt iets om te doen op wintersport.
Maar goed zitten de boerkus in het stoombad zien zij twee vrouwkus de sauna binnen gaan.
Wie durft jawel hoor luuc gaat er achter aan. En aanschouwd het geheel in de sauna met zijn armpjes over elkaar. Kijken mag toch?? Op de terug weg van de sauna op weg naar het hotel zien de boerkus het eerste hoopje mest van de vakantie. En ja hoor hans van boxmeer moest er weer even bij gaan staan. En wat denk je de tweede vakantie foto werd gemaakt. En zo lopen ze verder met zijn klopkus an richting het hotel. He wat horen we. Kenne zij ons hier en ja hoor er is nog een groepje bakelse boeren meer daar op vakantie. En al snel bakel bakel koeien in wei. Voor het eerst voelt men zich echt op zin gemak. In de kroeg aangekomen durft men het eerste dansje te wagen en er wordt kontact gelegd mi de eerste hoge Hollander.
Hee maat ik wil je niet beledigen of zo je hebt een leuk taaltje . Maar ik kan je godverdemme niet verstaan. Wat voor werk doe je zit je in de aandelen of zo. Nee hoor zet hans van boxmeer ik zit in de maïs mest en gras. De rotterdammer kon het echt niet verstaan. Dan maar op z’n engels. Corn slurrie and grass. Ja want ok de boerkus kenne engels en hebben op de havo gezeten. Ook de rotterdammer drupt af want ook hij kan het gezuip van de boerkus niet mer af. Piet is al de hele avond aan het buurten met de bar vrouw waar eerst de rotterdammer mee stond te lullen. En ja hoor er wordt gescoord en zo als dat gaat mi die boerkus ze delen dan ook alles samen. Vanaf het balkon kan iedereen mee genieten. En dan dag zes uitgeslapen de spullen gepakt want we willen wer terug naar huis. Schoenen in de koffer klompkus an en terug naar huis. De zevende dag gingen we anders mentaal toch niet meer halen. Zijn we gelukkig vanavond op tijd terug in de bright. En ja hoor net over de grens van nedeland ge begrijpt het al de derde vakantie foto werd geflits.
Groetjes en op naar de carnaval.